Luk

Danskernes digitale liv

En undersøgelse af danskernes holdninger til den teknologiske udvikling

ADD-projektets befolkningsundersøgelse

Som beboere i et af verdens mest digitaliserede lande er danskerne i stigende grad hjulpet og afhængige af digitale teknologier i hverdagen. Teknologierne er i dag en forudsætning for, at vi kan udføre vores arbejde, de binder vores sociale relationer sammen, og de giver os nye muligheder for at gøre hverdagspligterne nemmere og sjovere. Men hvordan klarer vi os, når det handler om at navigere oplyst i et digitalt samfund, der forpligter sig på demokratiske værdier, og hvem kobles af ræset, imens teknologien brager derudad?

I denne befolkningsundersøgelse tager ADD-projektet borgernes briller på og giver et aktuelt billede af, hvordan danskerne forholder sig til den digitale teknologiske udvikling.

Algoritmer: Med algoritmer mener vi automatiserede systemer, hvor et computerprogram analyserer store mængder data for at lave forudsigelser og træffe beslutninger.

Digitale data: Digitale data dækker over digitale data om dig og din adfærd på forskellige internetsider eller apps.

 

Få det hele med

Denne analyse er interaktiv.

Hvis du vil have uddybet på tallene i graferne, kan du klikke på den sorte pil øverst i grafen.

 

 

 

 

Gå på opdagelse i undersøgelsens resultater og temaer nedenfor

Hovedkonklusioner

Her finder du undersøgelsens hovedresultater og -budskaber samlet og præsenteret i en overskuelig form. Læs med her, hvis du vil have et hurtigt overblik, inden du udforsker og går i dybden med resten af undersøgelsens temaer.

 

Læs hovedkonklusionerne

 

Algoritmer i hverdagen

Læs med her, hvor vi dykker vi ned i, hvor danskerne ser positive muligheder, og hvor bekymringerne melder sig, når det kommer til anvendelsen af algoritmer som beslutningssystemer i både sundhedsvæsenet, banksektoren og på arbejdspladsen.

 

Læs om temaet

 

Demokrati og rettigheder

I dette tema ser vi nærmere på, hvordan danskerne forholder sig til de nye teknologiers indflydelse på fællesskabet, den demokratiske samtale og sikringen af vores borgerrettigheder.                                           

 

                                                                                                                              Læs om temaet

 

Ansigtsgenkendelse

Med dette tema dykker vi ned i danskernes kendskab til og syn på brugen af ansigtsgenkendelsesteknologi i både offentlig og privat sammenhæng, og vi svarer på, hvilke bekymringer og potentialer danskerne oplever i forbindelse med teknologien.

Læs om temaet

 

Digital sikkerhed og tryghed

Her stiller vi skarpt på danskernes bekymringer, når det kommer til digital kriminalitet, og vi ser på, hvem der ifølge danskerne bærer ansvaret for at beskytte borgere mod digital kriminalitet, ligesom vi ser på, hvilke aktører danskerne har tillid til, når det kommer til at løfte det ansvar.

Læs om temaet

Sociale medier og psyken

I det her tema dykker vi ned i danskernes syn på de sociale mediers påvirkning af psyken. Vi afdækker i hvor høj grad, danskerne er bekymrede for, at sociale medier påvirker deres mentale helbred, og hvem der har ansvaret for, at det ikke sker.

Læs om temaet