Luk

Del og Like #5 Død og data – evigt liv eller træk stikket?

Vil du helst arve et maleri eller en profil med playlister på Spotify? Fremtidens arvestrid kan komme til at handle om noget helt andet end…

Når et menneske dør, er en naturlig del af de pårørendes praktiske opgaver, at sikre at jordisk gods bliver fordelt mellem arvinger, forsikringer bliver udbetalt, bankkonti bliver lukket og boliger bliver opsagt. Men hvad med den digitale arv? Facebook, Instagram, Twitter, iCloud, LinkedIn, Tinder og Dropbox fortsætter som intet var hændt. Og hvad med alle mapperne med et liv i billeder på computeren? Over 90% af os har ikke taget stilling til, hvad der skal ske med vores data, når vi dør. Det betyder, at døde venner eller familiemedlemmer lever videre på de sociale medier som digitale spøgelser, og det skaber helt nye dilemmaer vi skal forholde os til.

Hør afsnittet, hvor du finder dine podcasts, eller her

I panelet: Iværksætter og CEO for Heartbeats.dk Le Gammeltoft og komiker og forperson for Ateistisk Selskab Anders Stjernholm. Ph.d.-studerende og ekspert i digital arv Astrid Waagstein er denne uges ekspert. Vært er Christiane Vejlø. Programmet er produceret af Ninette Birck og Elektronista Media for ADD-projektet.