Luk

Premiere på podcastserien Del & Like

I Del & Like diskuterer Christiane Vejlø sammen med sit panel nogle af tidens mest aktuelle digitale dilemmaer og hvad de betyder for vores hverdag.

Digitale devices, data og algoritmer spiller afgørende roller i danskernes hverdag. Det er ikke altid let for os helt almindelige mennesker at gennemskue, hvordan teknologien egentligt forsøger at påvirke vores liv. Ofte undres vi, nogle gange bliver vi skræmte og andre gange fører teknologiens indblanding til komiske situationer.

Derfor har ADD-projektet i samarbejde med Christiane Vejlø skabt podcasten Del&Like, som har til formål at belyse og forklare teknologiens forunderlige veje i vores hverdag. 

Episode 1: Hjælp! lytter telefonen? Er målrettede reklamer service eller gene? 

Har du nogensinde set en reklame på Instagram og fået en mærkelig smag i munden. For var det ikke lige præcis dét skomærke eller dén restaurant du talte med en ven om forleden? Det kan vel så kun betyde én ting. At “de” har hørt samtalen? Men kan det nu også passe? Og hvem er “de” egentlig? I programmet deler journalist Liva Manghezi og fagforeningsforman Nina Bonde deres oplevelser med lidt for præcise annoncer, og de tager stilling til det digitale dilemma at service koster data. Og Professor i netværks- og kompleksitetsvidenskab på DTU Sune Lehmann svarer på spørgsmålet vi alle engang imellem stiller. “Lytter telefonen med?”. 

Vært er Christiane Vejlø. 

Programmet er produceret af Ninette Birck og Elektronista Media for ADD projektet.