Luk

ADD Talk: Se eller gense stjerneforsker Phoebe Moores foredrag om algoritmer på arbejdspladsen

Se eller gense Dr. Phoebe Moores foredrag om, hvilke psykosociale effekter brugen af algoritmer på arbejdspladsen ofte medfører

Har du husket at holde tasterne på din arbejdscomputer i gang? Ellers risikerer du, at chefen trækker dig i løn for passivitet. Den slags sager om brug af digital overvågning på arbejdspladsen vækker allerede i dag opsigt i USA – men kan det også snart blive til virkelighed i Danmark? 

Det satte ADD-projektet den 8. februar 2023 spot på, da vi i samarbejde med Politiken afholdt vores tredje ADD Talk i rækken – denne gang med et kritisk blik på brugen af kunstig intelligens og overvågning af medarbejdere på arbejdspladsen under titlen Er fremtidens chef en algoritme?

Den britiske stjerneforsker Dr. Phoebe Moore fra University of Essex og bestsellerforfatter til bogen The Quantyfied Worker, leverede en interessant indledning til arrangementet baseret på hendes omfattende forskning på området. I hendes keynote speech delte hun blandt andet vilde indsigter om, hvordan flere brancher i stigende grad benytter algoritmer i arbejdsgangen, og hvilke psykosociale konsekvenser brugen af algoritmer på arbejdspladsen ofte medfører – herunder bl.a. en øget mistillidsfølelse, risiko for diskrimination og bias og ‘(moralsk) afkvalificering’ af medarbejderne.