Luk

AI i klasselokalet: Nyt undervisningsmateriale om kunstig intelligens

Faktatjekmediet TjekDet lancerer nu et undervisningsmateriale om kunstig intelligens med fokus på kildekritik.

Faktatjekmediet TjekDet lancerer nu et undervisningsmateriale om kunstig intelligens med fokus på kildekritik.

I 2023 tog kunstig intelligens verden med storm, og efterspørgslen på undervisning i teknologien er enorm. ADD-partneren TjekDet stiller nu materiale til rådighed og gennem en række forskellige ressourcer, interaktive elementer og konkrete lektioner stiller materialet eleverne de mest centrale spørgsmål om kunstig intelligens – og hjælper dem nærmere svarene. Målet er at give eleverne indsigt i teknologien og inspiration til, hvordan de kan spotte vildledende og falsk information.

Kunstig intelligens i skolen har både til formål at introducere eleverne til kunstig intelligens i sin helhed – hvad det er, og hvordan det virker – og til de centrale spørgsmål, der opstår, når man indhenter informationer ved hjælp af redskaber, der drives af kunstig intelligens. Eksempelvis ved hjælp af de populære chatbots. Hvor kommer informationerne fra, hvordan genereres de, og hvad betyder det for, hvad vi kan bruge dem til?

Det gratis materiale Kunstig intelligens i skolen er målrettet elever i grundskolernes 8. 9. og 10. klassetrin samt ungdomsuddannelserne.

Du kan læse mere om undervisningsmaterialet her.