Luk

Data & More: Hvis data var som plastik, ville de danske strande været overdækket af mangefarvet grimt affald i knæhøje bunker så langt øjet rakker

Det vil Data & More gerne hjælpe med at få rettet op.

Af Andreas Bruun Strøbek, Direktør/Medstifter

Vi har i Danmark været så fokuseret på digitaliseringens effekt og værdiskabelse i både erhvervslivet og i det offentlige, at vi helt har glemt at tage stilling til at håndtere alle de store mængder data, vi indsamler og gemmer om hinanden. Følsomme persondata, forretningskritiske data, konfidentielle data – alt ligger hulter til bulter og hober sig op i bunker – ofte uden stillingtagen til den risiko, der er for både organisationer og individer.

Det vil Data & More gerne hjælpe med at få rettet op. Vi har i 2017 udviklet og brugt en helt unik dansk løsning, som kan scanne, identificere og rydde op i netop disse data. Vi håndterer og hjælper med at rydde op i milliarder af datasæt i alle typer danske organisationer – data som burde være slettet for mange år siden. Vi kender omfanget af denne data-forurening, som ofte skyldes travlhed, manglende ledelsesfokus og sjovt nok – manglende digitalisering i form af effektive data-støvsugere, der kan finde og håndtere alt det, som skulle være håndteret for år siden. 

Data & More vil gerne bidrage i ADD med vores viden om data i dagens Danmark, ikke kun om det data der burde være slettet, men også med viden om hvordan vi her i Danmark arbejder med data, om datasammensætningen i organisationer, faktuelle informationer om hvordan effekten af digitalisering kan ses fra fx vores brug af mail, arkivering af dokumenter m.m.  Endvidere vil vi også hjælpe til med, at organisationer i Danmark faktisk overholder lovgivningen, og gør det, som vi alle burde gøre – respektere hinandens data.

Om Data & More

Data & More startede i efteråret 2016 som en idé og et tomt hvidt papir om at hjælpe organisationer med at få styr på de ustrukturerede data – data som fx mails, vedhæftninger, dokumenter, hjemmesider m.m. Siden foråret 2017, hvor vi fik vores første kunde, har vi siden, med input fra kunderne, udviklet måske en af de bedste løsninger i verden til netop at håndtere ustruktureret data. Vi har nu kunder i alle størrelser – fra ganske få personer til top-25 virksomheder og internationale virksomheder samt meget store offentlige organisationer. 

Om Andreas Bruun Strøbek, Direktør/Medstifter

Andreas har altid arbejdet med data siden sin uddannelse i Økonomi, Organisation og Informatik på Handelshøjskolen. Først med fokus på Information Management og Business Intellligence m.m. som konsulent i fx KPMG, PA Consulting og andre konsulenthuse for at sikre indsamling af store datamængder og efterfølgende rapportering – men skiftede så fokus fuldstændigt i forbindelse med etableringen af Data & More, da Andreas i stedet satte sig for at finde de data, der burde være slettet.