Luk

Europabevægelsen: Det europæiske samarbejde er centralt i en digital tidsalder

Europabevægelsen er ny partner i ADD-projektet. Læs her deres indlæg om, hvorfor det europæiske samarbejde er centralt i en digital tidsalder.

Af Jens-Kristian Lütken, formand i Europabevægelsen

Det europæiske samarbejde er mere vigtigt end nogensinde før i vores digitale tidsalder. Vi befinder os i en tid, hvor den teknologiske udvikling går hurtigere end nogensinde før, og hvor kunstig intelligens bliver mere og mere integreret i vores samfund. For at kunne følge med og udnytte potentialet i den digitale revolution, er samarbejde og koordination på tværs af landegrænser afgørende. Her er det europæiske samarbejde vigtigt, fordi det kan hjælpe med at sikre, at alle mennesker har adgang til de samme teknologier og muligheder. Hvis Europa arbejder sammen om at udvikle og implementere teknologierne, kan vi sikre, at alle lande og alle mennesker har adgang til dem.

Europabevægelsen arbejder aktivt for at oplyse og presse på for, at EU går forrest, når der skal laves fælles indsatser. Vi mener, at det europæiske samarbejde er vigtigt til at udvikle standarder for, hvordan kunstig intelligens kan bruges og reguleres, så vi kan sikre, at vores privatliv og sikkerhed bliver beskyttet. Dette vil være til gavn for alle europæere og vil sikre, at vores samfund bliver mere retfærdige og trygge at navigere i.

Europabevægelsen ønsker at alle danskere får en større bevidsthed om, hvad det europæiske samarbejde kan bidrage til i samfundet. Derfor ser vi frem til at indgå i som partner i ADD-projektet. Vi glæder os til, at vi på nye måder kan lave oplysning til danskerne om de muligheder og udfordringer den nye digitale tidsalder medbringer.