Luk

SMVdanmark: Samtalen om det digitale skal nå så bredt ud som muligt

SMVdanmark er ny partner i ADD-projektet. Læs med her, hvorfor de mener, at det er vigtigt, at det digitale når så bredt ud som muligt.

Af Jesper Beinov, direktør/Deputy CEO i SMVdanmark

I SMVdanmark er vi meget glade for det høje digitaliseringsniveau i Danmark. Vi er et af de mest digitaliserede lande i verden. Både danskerne, det offentlige og ikke mindst de danske virksomheder er virkelig gode til at udnytte digitale muligheder. Det er positivt, for det er med til at gøre os mere effektive, uanset om det handler om at handle online eller automatisere noget i en virksomhed. Det digitale kan spare os både tid og penge. I sidste ende kommer det den enkelte dansker, virksomhederne og hele samfundsøkonomien til gode.

Med nye teknologiske muligheder opstår der også nogle dilemmaer, der skal håndteres. Både i virksomhederne og hjemme i stuerne. Det er helt fundamentalt, at vi er i stand til at bruge de digitale værktøjer, før vi kan høste gevinsterne af dem. Der er en enorm opgave i at sørge for, at vi hele tiden er uddannet i de nye teknologiske løsninger. Det er nødvendigt at kunne navigere digitalt, når man skal i kontakt med fx det offentlige. Der kan altså være ret store konsekvenser ved ikke at kunne begå sig digitalt.

Men det digitale skaber også nogle helt nye dilemmaer:  Det er virkelig vigtigt, at man ude i virksomhederne bliver klar over, at man ikke bare kan ansætte en IT-konsulent, og så er der styr på alt det digitale. For alle, der bruger en computer i deres arbejdsdag, skal på en måde være IT-specialister. Det kan være i mødet med hackerangreb, hvor hver enkelt medarbejder skal kunne være kritisk over for farlige mails og henvendelser. Men det kan også være, når en medarbejder skal håndtere kundernes informationer. Hvordan gør man det på en sikker måde? Hvad kan man i øvrigt tillade sig? Og måske allervigtigst, hvad kan man ikke tillade sig?

Vi er engagerede i ADD, fordi samtalen om det digitale skal nå så bredt ud som muligt. Hvis vi også i fremtiden skal nyde godt af alt det positive, der kommer af det høje digitaliseringsniveau, så skal vi også være i stand til at håndtere udfordringerne. Det gælder også i de små og mellemstore virksomheder. Derfor er det vigtigt, at der er et stort fokus på digitalisering og de udfordringer, der er forbundet med fortsat større brug af selv samme.