Luk

ADD-Talk: Techgiganternes næste kampplads: dine sundhedsdata

05 april 2022/16.00 - 18.00
PRESSEN, Politikens hus, Vester Voldgade 33, København

Se optagelse af arrangementet

Om arrangementet

Mens vi taler om at regulere techgiganterne for at sikre den demokratiske samtale på de sociale platforme, er de for længst på vej ind i deres næste store investeringsområde – vores sundhed. Her kan de kapitalisere på at lave teknologiske løsninger, som brugerne er begejstrerede for. Og de kan kapitalisere på de brugerrelationer, som allerede er skabt, og tilbyde os nye funktionaliteter og løsninger.

Internationalt topnavn: Du kan møde professor og direktør for The Medical Futurist Institute, Dr. Bertalan Meskó. Han har brugt år på at analysere de store teknologivirksomheder milliardstore investeringer på sundhedsområdet og mener ikke, vi kan bringe sundhedsvæsenet ind i den digitale fremtid uden de løsninger og services som teknologivirksomhederne kan bidrage med. Bertalan Meskó er ungarer og holder oplæg på fremtrædende universiteter som Harvard, Stanford og Yale og hos NASA om globalt sundhedsteknologi, ligesom han udgiver bøger og artikler om emnet.

Hør hans forudsigelser om den næste kampplads for techvirksomhederne i en samtale med Politikens techredaktør og internationale redaktører, Michael Jarlner.

Retten er sat: Du kan også overvære to af landets fremmeste juridiske eksperter føre en fiktiv retssag for og imod patienternes ret til bevare egne sundhedsdata. Retssagen er baseret på en fiktiv case om en ny sundhedsreform, som bl.a. indebærer., at borgerne selv skal overtage visse opgaver med at opsamle og levere sundhedsdata til overvågningen af deres egen helbredstilstand gennem en ny app, Diakul.

I den fiktive retssag kan du møde:

Advokaterne: Emilie Loiborg, advokat, Horten, og Catrine Byrne, advokat og partner hos Labora.

Dommerpanelet: Søren Brostrøm, Direktør for Sundhedsstyrelsen, Johan Busse, formand for Dataetisk Råd  og Sine Nørholm Just, professor i kommunikation ved RUC.

Vidnerne: Thomas Ploug, professor, Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet, Lisbeth Nielsen, direktør i Sundhedsdatastyrelsen og Klaus Lunding, formand for Danske Patienter.

Aftenens værter er Politikens techredaktør og internationale kommentator, Michael Jarlner, og Tænketanken Mandag Morgens strategidirektør, Lisbeth Knudsen. Mødet er arrangeret i samarbejde mellem Politiken og Tænketanken Mandag Morgen.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding.