Luk

Demokrati i den digitale tidsalder – hvordan bekæmper tjekdet.dk misinformation, desinformation og fake news?

11 januar 2024/14.00 - 15.00
København Ø: Danmarks Statistik, Sejrøgade 11, Lokale: Foredragssalen

Thomas Hedin, direktør og chefredaktør for www.tjekdet.dk, er oplægsholder til næste faglige arrangement i Danmarks Statistik d. 11. januar 2024, hvor du får indsigt i:

  • Hvordan arbejder TjekDet med faktatjek?
  • Hvordan bruger TjekDet tal fra DST i det daglige arbejde?
  • Hvor gode er vi til at genkende fake news? Nye tal fra Danmarks Statistik.

Thomas Hedin har været med til at etablere det danske faktatjek-medie TjekDet, da det gik i luften i 2016. TjekDet faktatjekker påstande i den offentlige debat og korrigerer eller nuancerer, hvor der er behov for det. Opgør med misinformation og desinformation har været et hovedfokus for TjekDet siden starten, og d. 11. januar kan du få indsigt i, hvordan man løfter den opgave.
Mødet afholdes i samarbejde med Algoritmer, data og demokrati eller ADD (www.algoritmer.org). Danmarks Statistik er en del af Folkeoplysningsalliancen under ADD-projektet. Visionen er, at Danmark om ti år skal være et foregangsland i forhold til befolkningens digitale indsigter sammen med sikringen af demokratiske værdier og legitimitet i den konkrete udvikling af algoritmer og brug af data i samfundets bærende institutioner og beslutningsprocesser.