Luk

Kvinder, Kunst og Algoritmer

08 marts 2022/15.00 - 18.00
SMK – Statens Museum for Kunst Sølvgade 48-50, København

Kom og diskutér hvordan teknologi og algoritmer påvirker kultur og samfund

Algoritmerne myldrer ind i vores hverdag, vores arbejdsliv og privatliv. Teknologierne har kæmpe potentialer til, at vi kan udrette spændende og kreative ting med dem og udvikle vores samfund og samhørighed. Men de har også en bagside, som fortjener opmærksomhed. Statistisk set halter kvinderne bagefter på digitale kompetencer. Det vil vi gerne gøre noget ved.

Som et af verdens mest digitaliserede lande er vi i stigende grad afhængige af teknologi. Men hvordan sikrer vi en digital udvikling som er både demokratisk og humanistisk? Hvordan retter vi op på den kønsmæssige skævvridning, som er et faktum, når det kommer til både udvikling og brug af teknologi i dag?

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag inviterer vi til arrangementet Kvinder, Kunst og Algoritmer, hvor vi ser nærmere på teknologiens og algoritmernes anvendelsesmuligheder som kreative redskaber og nye veje til kulturelle oplevelser. Vi piller mystikken, bekymringen og afmagten ud af teknologidebatten og giver den et kvindeligt og kunstnerisk perspektiv.

Vi undersøger, hvordan kunst kan udfordre vores forståelse af teknologi, og spørger hvordan vi fremmer en mangfoldig teknologiudvikling, som rummer forskellige køn, erfaringer, perspektiver og tilgange.

Vi præsenterer et line-up af kunstnere, som gennem en æstetisk praksis udforsker teknologiens potentialer, og gennem brug af it og algoritmer skaber nye typer af værker.

Vi inviterer til debat med kvindelige kunstnere, forskere og teknologer om visioner for at bruge digitalisering og teknologi kreativt, kritisk og opbyggeligt.

Statens Museum for Kunst, Algoritmer, Data & Demokrati-projektet og Ingeniørforeningen IDA er gået sammen om en eftermiddag, hvor vi sætter en anderledes dagsorden, der inkluderer kvinder og kunst i fortællingen om vores teknologiske fremtid.

Mød Pernille Bjørn, Louise Alenius, Ida Kvetny, Nanna Debois Buhl (via video), Ditte Ejlerskov, Nanna Bonde Thylstrup og Gry Hasselbach. Eftermiddagen modereres af Lisbeth Knudsen.