Luk

KMD: Høj tillid er en forudsætning for digital succes

Tillid til nye teknologier også yderst vigtig, hvis vi skal blive ved at fortsætte den positive udvikling af vores digitalt understøttede samfund.

Af: Hans Jayatissa, Chief Technology Officer, KMD

I Danmark har vi en stærk digital position, hvor vi som borgere og forbrugere kan nyde godt af en lang række effektive tjenester og værktøjer hos private virksomheder og offentlige myndigheder. Høj tillid er en forudsætning for en effektiv digitalisering – og derfor er tillid til nye teknologier også yderst vigtig, hvis vi skal blive ved at fortsætte den positive udvikling af vores digitalt understøttede samfund. Vi vil i KMD gerne være med til at skabe de bedste rammer for at debattere udvikling og brug af data og de nyeste teknologier, herunder kunstig intelligens.

Computerteknologi har spillet en større og større rolle i den offentlige og private sektor gennem de sidste 50 år. Nye teknologier er løbende kommet til. Det har ændret virksomhedernes og myndighedernes muligheder og påvirket vores hverdag.

I Danmark har vi en stærk digital position, hvor vi nyder godt af en lang række effektive tjenester og værktøjer hos private virksomheder og offentlige myndigheder.

Den stærke position har en lang række gode og til tider modige beslutninger om brug af data og indføring af ny teknolog blandt andet været med til at skabe. Derfor skal vi også gå til debatten om den nyeste teknologi og brugen af data med åbent sind, så vi hverken afskriver potentialerne eller er blinde for faldgruberne.

I KMD ser vi en øget brug af data og indførsel af en teknologi som kunstig intelligens som naturlige skridt i den digitale udvikling. De innovative skridt kan være katalysator for at løfte effektiviteten og kvaliteten af de løsninger, som hver dag hjælper virksomheder og myndigheder med at løse deres opgaver og skabe en nemmere hverdag for borgere og forbrugere.

I KMD har vi en lang tradition for at sætte strøm til lovgivningen. Lovbaseret og lovmedholdelig it er en del af vores DNA. Vores overordnede tilgang og syn på it-udvikling har aldrig været afhængig af de anvendte teknologier. Og det skal naturligvis ikke være anderledes, blot fordi det nu også omhandler et område som kunstig intelligens.

Tilliden til de digitale løsninger er høj i Danmark. Høj tillid er en forudsætning for en effektiv digitalisering – og derfor er tillid til brugen af data og udviklingen og brugen af kunstig intelligens også yderst vigtig. Det skal skal ske ansvarligt og ordentligt – og med afsæt i regulering, der også tager højde for innovation og udviklingspotentialer.

Vi vil i KMD gerne være med til at skabe de bedste rammer for at debattere brug af data og de nyeste teknologier. At have en offentlig debat om data og et område som kunstig intelligens er centralt for, at vi med succes kan benytte os af de store teknologiske fremskridt.

KMD har derfor valgt at støtte op om ADD-Projektet, som vi ser som en central bidragsyder til debatten. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god og bred dialog.