Luk

Lisbeth Knudsen: Demokratiet står overfor en ny kunstig virkelighed

Med alle AI’s mange fordele, kommer mindst lige så mange ulemper. Særligt demokratiet står for skud med de nye måder at sprede falsk information på.

Hvor man før skulle være specialist for at genere tekst, billeder, video eller programmer, gør AI det muligt for alle med en computer. Derfor kræver det modstandsdygtighed, hvis demokratiet fortsat skal være demokratisk. Den udfordring italesætter Lisbeth Knudsen, som er strategidirektør i Altinget og Mandag Morgen, i en ny artikel i Ugebrevet Mandag Morgen.

”Løsningen på disse udfordringer ligger ikke kun i teknologiske forbedringer eller regulering, men også i en dybere forståelse og reevaluering af vores filosofiske grundlag. Vi må genoverveje vores relation til sandhed, udvikle en stærkere etisk ramme for brugen af teknologi og fremme en kultur af kritisk tænkning og mediekompetence.”

Læs artiklen via linket nedenfor eller tilmeld dig til ADD-projektets kommende arrangement om AI i det store valgår, som afholdes i Politikens Hus den 27. maj.

Tilmeld dig arrangementet: https://politikenbillet.dk

Læs hele artiklen på Mandag Morgen