Luk

Nyt projekt skal træne borgere til at bekæmpe IT-kriminalitet

Nyt storstilet projekt fra Industriens Fond skal uddanne, neurodivergente, kvinder med flygtninge- og migrantbaggrund, ledige akademikere og seniorer til at kunne håndtere cybersikkerheden i mindre…

IDA lancerer i samarbejde med forskellige partnere projektet Fast Track til Kompetencer i Cybersikkerhed. Projektet har til formål på kort tid øge arbejdsstyrken i en divers og bæredygtig retning ved at uddanne fire forskellige målgrupper til at løfte IT-sikkerheden.

Malene Stidsen der er leder af Industriens Fonds Cyberprogram, som støtter projektet siger om indsatsen: ”Virksomhederne skriger på kvalificeret arbejdskraft indenfor cybersikkerhed, og særligt de små og mellemstore virksomheder har store udfordringer med at etablere et fornuftigt niveau af it-sikkerhed. Samtidig er netop de virksomheder i stigende grad i søgelyset hos it-kriminelle. Det problem skal vi have løst, og med dette initiativ tager vi et stort skridt i den rigtige retning.”

Projektet er iværksat af en række ADD-partnere med Ingeniørforeningen IDA i spidsen, dog ikke i regi af ADD-projektet, som i samarbejde med faglige partnere løfter målgrupperne i fire spor; ledige akademikere, neurodivergente, migrantkvinder og seniorere i små -og mellemstore virksomheder. Indsatsen forløber fra slut 2023 til 2025 og skal træne og kompetenceudvikle 370 borgere.

Bag projektets arbejde står også Forsvarets Efterretningstjeneste, Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram, Firebrand Training, Specialisterne, IT-Branchen, Happy42, Århus Universitet, ReDi, SANS Institute, Novo Nordisk, Danske Bank og Dansk Erhverv.

Læs mere om projektet her.