Luk

ADD-projektet bidrager til ny kampagne for cybersikkerhed hos danske SMV’er

I en ny mini-kampagne på linkedin sætter Digitaliseringsstyrelsen fokus på en række dilemmaer, som små og mellemstore danske virksomheder oplever i relation til cybersikkerhed.

Hvor tidligere kampagner fokuserede på gode råd, som virksomhederne burde følge, så tager den nye kommunikation udgangspunkt i virksomhedernes praktiske omstændigheder og forhold. Listen af dilemmaer bygger på et omfattende etnografisk studie, som ADD forskerne fra TANTlab foretog i 2022.

ADD-projektets forskning har afdækket en række hverdagsdilemmaer, som kendetegner oplevelsen med digital sikkerhed i mange danske SMV’er. Eksempelvis viser undersøgelserne, at den eksterne IT-leverandørs dilemma ofte er, at de har indgående kendskab til IT-systemerne, de leverer, men ikke har kendskab til hele virksomheden, da de har mange forskellige kunder. Det kan være en udfordring, når flere IT-systemer i virksomheden skal integreres og snakke sammen. Du kan se et eksempel på mini-kampagnen via linket her eller høre mere om indsigterne fra TANTlabs studier i ADD webinaret gennemført med Torben Elgaard Jensen fra ADD-projektet og Eva Roland fra Digitaliseringsstyrelsen på nedenstående link.