Luk

Cybersikkerhed i SMV’er: Interview med Digitaliseringsstyrelsen og TANTlab

Se interview med Digitaliseringsstyrelsen og TANTlab om nye forskningsresultater om cybersikkerhed i SMV'er.

I foråret udgav TANTlab ved Aalborg Universitet og ADD-projektet en ny forskningsrapport om små- og mellemstore virksomheders (SMV’ers) arbejde med cybersikkerhed. Forskningsrapporten er blevet til på anmodning af Erhvervsstyrelsen (nu Digitaliseringsstyrelsen) – bl.a. fordi de mangler viden om, hvordan SMV’erne gør i dag.

Trods fordomme om, at SMV’erne ikke prioriterer cybersikkerhed, viste resultaterne, at cybersikkerhed faktisk ofte indtænkes i det daglige arbejde – dog ikke sjældent gennem ikke-standardiserede og utilstrækkelige praksisser, der desværre gør SMV’erne sårbare overfor bl.a. hackerangreb og software, der kan ødelægge virksomhedernes data og forretningsgrundlag.

Men hvorfor er det vigtigt med en rapport, der beskriver SMV’ernes praksisser? Og hvad kan Digitaliseringsstyrelsen mere konkret bruge rapportens resultater til? Dét og meget mere talte seniorrådgiver i ADD-projektet, Jakob Kaastrup Sørensen, forleden med Eva Elisabeth Roland, der er chefkonsulent i Digitaliseringsstyrelsen og Torben Elgaard, der er en af forskerne bag rapporten, om i vores webstudie.

Se interviewet her:

Fik du ikke læst rapporten? Så har du også mulighed for at få de nye forskningsresultater serveret i en kondenseret version af post.doc ved TANTlab, Laura Koksch, der er den anden halvdel af forskerduoen bag rapporten.

Se video, hvor Laura Kocksch fortæller om undersøgelsen: