Med teknoantropologiske metoder kan vi, som samfund, blive bedre til at lytte til borgernes ønsker for et bedre liv – og måske endda forudsige den næste store finanskrise. Det er ifølge Anders Koed Madsen, lektor på Aalborg Universitet, blot nogle teknoantropologiens store potentialer.
“Tidligere, når antropologer og etnografer har studeret kultur, har de bedt folk om at tage billeder af deres hverdag eller skrive dagbog, men i dag kan man også få fat i data via de digitale spor, folk efterlader sig, og finde mønstre i dem,” fortæller Madsen i et portrætinterview af DM Digi.
I artiklen understreger han vigtigheden af at forstå kompleksiteten i menneskelige relationer og samfundsmæssige udfordringer, særligt i et digitalt perspektiv. Han mener, at teknoantropologi viser potentialet i at integrere en humanistisk tilgang til data science. “Vi bruger data science til at styrke vores evne til at besvare kvalitative spørgsmål. Og i en verden hvor det meste data er kvalitativt, har vi brug for den humanistiske tilgange til data,” fortæller han.
Læs portrætartiklen her.