Luk

Tre film om algoritmer, data og kunstig intelligens du skal se på CPH:DOX 2023

Algoritmer og kunstig intelligens er i den grad på dagsordenen til årets CPH:DOX - vi anbefaler tre film om teknologierne, du skal se på festivalen

Algoritmer og kunstig intelligens er i den grad på dagsordenen til en af verdens største dokumentarfilmfestivaler CPH:DOX, der fra den 15. til 26. marts løber af stablen i venues og biografer over hele København og rundt om i landet. I år præsenterer festivalen en perlerad af dokumentarer om de nye digitale teknologier, og om hvordan de påvirker vores samfund, demokrati og identitet. Vi har udvalgt tre film om algoritmer, data og kunstig intelligens, som vi synes, du skal se:

Algorithms of Beauty + Uncanny Me

‘Algorithms of Beauty’ er en kontemplativ kortfilm om grænsen mellem naturlig og teknologisk skønhed, for kan et AI-genereret billede virkelig genskabe skønheden i en blomst? Kortfilmen spiller inden dokumentaren ‘Uncanny Me’, der er en fortælling om en ung fotomodel, der undersøger mulighederne og omkostningerne ved at genskabe sig selv som computergenereret avatar. Et smugkig ind i fremtidens modebranche og visuelle kultur.

Få 20 procent på billetprisen ved at bruge rabatkoden ADD20, når du køber billetten online.

Læs mere om kortfilmspakken, se spilletider og køb billet her

Phantom Parrot

Afsløringen af tophemmeligt, britisk overvågningsprogram får dominobrikkerne til at vælte i en mørk og knivskarp film om teknologi, rettigheder og strukturel racisme – og om en mand med mod til at sige fra. Efter premieren i Cinemateket den 19. marts kan du møde instruktør Kate Stonehill og filmens hovedperson, menneskerettighedsaktivisten Muhammad Rabbani, i en samtale med professor ved CBS, Mikkel Flyverbom, der er medlem af Dataetisk Råd og formand for regeringens ekspertgruppe om techgiganter.

Få 20 procent på billetprisen ved at bruge rabatkoden ADD20, når du køber billetten online.

Læs mere om filmen, se spilletider og køb billet her

The Youtube Effect

Dokumentaren er et deep dive ned i internettets ultimativt største kaninhul. Alex Winters vildtvoksende high speed-essay om teknologi kaster et grundigt og tankeprovokerende blik på de mange virkeligheder, som vi lever i på samme tid. Efter visningen i Empire Bio den 23. marts er der paneldebat om massemediets indflydelse, algoritmernes magt og sammenhængen mellem politik, teknologi og digital kultur med professionel troll, shitposter og rådgiver hos Cybernauterne Maia Kahlke Lorentzen, professor i social datavidenskab på Copenhagen Center for Social Data Science Sune Lehmann Jørgensen og Chief Communications Officer i Netcompany Le Gammeltoft.

Læs mere om filmen, se spilletider og køb billet her